Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Betegőrző monitor

Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika

egyetem

A Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika több, mint 125 éve várja a gyógyulni vágyókat. Osztályaikon és rendelőikben optimizmust és reményt sugárzó környezetet igyekeznek kialakítani a beteg gyermekek és a velük egy kórterembe felvett szülők számára a kényszerű ápolási idő eltöltésének megkönnyítésére.

Neuro-Onkológiai osztály.

·         Magyarország legnagyobb gyermekonkológiai részlegeként, az osztályon elsősorban agydaganatban szenvedő gyermekeket kezelnek. Ezen túlmenően a gyermekkorban előforduló egyéb szolid tumoros betegségek (neuroblastoma, Ewing sarcoma, májtumorok stb.) kezelését is végzik.

Haematológia osztály.
·         A haematológiai osztály 22 ágyon végzi a malignus és nem malignus haematologiai betegségek kezelését. Elsősorban leukémiás és lymphomás betegeket kezelnek, de a malignus betegségek közül itt kerülnek ellátásra az osteosarcomás és histiocytosisos betegek is. Ezen kívül valamennyi általános haematológiai betegség kezeléséhez megvannak a feltételek, így ellátnak anemiás, thrombocytopeniás, vérzékeny, illetve fehérvérsejt rendellenességekben szenvedő beteg gyermeket is.

Kedves Támogató!      

Segítségét szeretnénk kérni, mivel a Budapesti Tűzoltó utcai II.sz. Gyermekgyógyászati Klinika felkérte alapítványunkat, hogy Vásároljunk a gyermekkórház részére egy új életmentő készüléket, mely egy többfunkciós betegőrző monitor.

monitor

Miért is Fontos ez a készülék?

A többfunkciós betegőrző monitor kritikus fontosságú az osztály számára, hiszen az oda érkező gyermekek sokszor már súlyos, életveszélyes állapotban kerülnek kórházi felvételre, ilyenkor nélkülözhetetlen az életfunkciók-légzés,szívműködés,vérnyomás folyamatos ellenőrzése. A hosszantartó kemoterápiás kezelés során is felléphetnek olyan súlyos mellékhatások, amelyek időben történő észlelése életmentő lehet. A betegőrző monitor segítségével haladéktalanul belehet avatkozni, hiszen ha hirtelen légzés,keringés vagy vérnyomásváltozás lép fel a műszer azonnal jelez és riasztja nővért vagy az orvost.

A monitor főbb funkciói

·        EKG -3, 5 vagy 7 elvezetésen

·        Légzésszám (mellkasi impedancia változásból)

·        Noninvazív vérnyomásmérés

·        Spo2 – perifériás oxigén szaturáció és perifériás pulzus

·        TEMP – hőmérséklet egy vagy két csatornán

·        Mozgás toleráns mérési módszer

·       Szívfrekvencia kijelzése

·       Stb.

   A többfunkciós betegőrző monitor közel 1.000.000-forintba kerül.

Most az Önök együttérzésére hagyatkozunk, amikor segítségüket kérjük egy korszerű, gyermekek számára kifejlesztett életmentő berendezés megvásárlásához.

Egy kisgyermek kezelése esetén minden részlet számít! Az életük múlik azon, milyen minőségű és állapotú berendezésekkel történnek a gyakran életmentő vizsgálatok.

Együttműködési szerződés