Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika

egyetem

A Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika több, mint 125 éve várja a gyógyulni vágyókat. Osztályaikon és rendelőikben optimizmust és reményt sugárzó környezetet igyekeznek kialakítani a beteg gyermekek és a velük egy kórterembe felvett szülők számára a kényszerű ápolási idő eltöltésének megkönnyítésére.
Neuro-Onkológiai osztály.
• Magyarország legnagyobb gyermekonkológiai részlegeként, az osztályon elsősorban agydaganatban szenvedő gyermekeket kezelnek. Ezen túlmenően a gyermekkorban előforduló egyéb szolid tumoros betegségek (neuroblastoma, Ewing sarcoma, májtumorok stb.) kezelését is végzik.
Haematológia osztály.
• A haematológiai osztály 22 ágyon végzi a malignus és nem malignus haematologiai betegségek kezelését. Elsősorban leukémiás és lymphomás betegeket kezelnek, de a malignus betegségek közül itt kerülnek ellátásra az osteosarcomás és histiocytosisos betegek is. Ezen kívül valamennyi általános haematológiai betegség kezeléséhez megvannak a feltételek, így ellátnak anemiás, thrombocytopeniás, vérzékeny, illetve fehérvérsejt rendellenességekben szenvedő beteg gyermeket is.

Megvásárolni kívánt eszköz

A súlyos, daganatos betegségek kezelésekor központi szerep jut a gyógyszeres kezelésnek.
A kemoterápia során alkalmazott gyógyszerek beadásánál fontos az orvos által meghatározott mennyiségek pontos beadása, hisz ezek akár kismértékű túladagolása is rendkívül súlyos következményekkel járhat.

Az infúziós pumpákkal szabályozható a kezelés ideje és a beadásra kerülő gyógyszer mennyisége. Gyógyszerek adagolására, kemoterápiára valamint a fájdalomterápia területén nyújtanak kíméletes és kényelmes megoldást.

Ez a pumpa mobil és elektronikus.
Ára 500.000-600.000 Forint között mozog.
Nagy szükség van rá a daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek részére.

gyerek

Előre is köszönjük nagylelkű támogatását.
Üdvözlettel:
Alapítvány kuratóriuma.

Együttműködési szerződés